google-site-verification=k9swy2AWFUThxNHt6NJuFad9cVQV8CAn9K2yTBuPks0
top of page

Om Yogaformerna

Holi yoga

Holi Yoga

Holi Yoga - är en tillåtande, närvarande, mjuk och fysiskt enkel yoga där du kan släppa kamp och prestation och i närvaro möta dig själv. Kärnan är att skapa förutsättningar för en välmående kropp och själ, oavsett fysiska förutsättningar. Passar ALLA även dig med olika smärtor i kropp och själ. T.ex. ryggproblem, fibromyalgi, whiplash, migrän, stress, utmattning, ångest, vill  hitta "hem" m.m. 

 

Holi Yoga medvetandegör på många sätt, inte bara med intellektet, utan även ditt mentala. Med hjälp av kropp, rörelser, ljud, andning, röst,  dans mm.  kan du hitta din inte styrka Fysiskt, mentalt och andligt växande. Utforska din sanning med din inre styrka. Ibland är den inre styrkan skymd men den finns i oss alla! Du får släppa det som håller dig tillbaka och ge plats för ditt sanna jag.

Du ger HELA dig uppmärksamhet! Rekommenderas om du vill jobba med dig själv på djupet.


Allt som sker på yogamattan är bra! Även om du väljer att vila dig igenom passet!

Detta är en sluten grupp. Som ny ingår samtal med yogaläraren innan start.

ALLA kan ha glädje av dessa härliga lugna yogapass. Det är i det lilla det stora händer!

Yinyoga.jpg
Mix yoga

Mix Yoga Lugn

Mix Yoga Lugn - en yoga i lugnt tempo. Passar alla ung som senior. Mixas med Yoga Nidra, Yin yoga, Restorative Yoga, mindfulness, andning, meditation, stretch och rörelse som ökar vår styrka, smidighet och medvetenhet.

 

Vi lär oss grunderna i yogan. Andning och rörelse där vi stegvis ökar vår styrka och smidighet med medvetna mjuka rörelser. Kan kombineras med hjälpmedel som stol, bälten, klossar och bolster för specifika ändamål som viloposer, hjälp vid skador och särskild spändhet. Anpassas utefter dina behov. 

rose-marie-åkerman-1.jpg
Achtanga

Ashtanga Vinyasa / Hatha Yoga

Ashtanga Vinyasa Yoga - Yogans tre grundstenar kallas Tristana.

Dessa är andning-Ujayii, inre stöd - Bandhas och fokus-Dristi. När dessa tre delar synkroniseras och utvecklas i rörelsen skapas ett flöde mellan kropp och andning.  

Yogan består av olika asanas (positioner) som alltid följs i en bestämd ordning. Sinnena lugnas och vi ges en möjlighet att gå bortom våra tankar och känslor. Detta leder i sin tur till att vi kan fördjupa vår självkännedom och livskraften frigörs i kroppen.

Hatha Yoga - är även den en dynamisk yoga form. Påminner om Ashtanga yogan men jag gör egna pass och det är lite andra asanas(positioner). Andningen är djupa andetag genom näsan.

Bägge yogaformerna är dynamiska och fysiskt krävande men anpassas efter dina förutsättningar.

rose-marie-åkerman.jpg

Yin Yoga

Yin Yoga - är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Lugn, avkopplande och samtidigt energigivande yogaform som kan utföras av alla oavsett tidigare erfarenhet.  Enkla ställningar som utförs med medveten närvaro, liggande eller sittande och som vi stannar i under några minuter.

 

Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du kan släppa prestation och vila dig i balans. Den är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation.

Yinyogan öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Kombineras med bolster, filtar och klossar. Ibland även Restorative Yoga.

IMG_5463-Redigera.jpg
yin

Restorative Yoga

Restorative Yoga – återhämtning av kropp och hjärna, ännu mjukare och mer vilsam än Yin yoga, lugn men ändå stärkande. Med hjälp av kuddar, stolar, bolsters och filtar försätts kroppen i ett ”viktlöst” tillstånd. Du släpper taget och sjunka in i kuddarna.

Vi stannar i ställningarna i 10 – 20 minuter.

 

Det välbefinnande som ofta infinner sig beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till långt senare. Bra för dig med stress, utmattning, sömnproblem, värk m.m. Hitta hem till dig själv, din kropp och själ. Anpassas efter dina behov. Restorative Yoga gör vi då och då i alla yogaklasser.

 

Alla yogaformer kan hjälpa dig till mer välmående kropp och själ. Ge dig verktyg att hantera din vardag mer balanserat. Ge dig en stund av egen tid. Kom och prova!

yoga.jpg
Restorative

Meditation

Meditation

Du får prova olika sätt att meditera på, får chakra kunskap, mantra & guidad vila.

En utforskande inre resa helt utan krav och prestation. Ger dig verktyg att fortsätta hemma

Du guidas och vi följer flödet i gruppen. Passar alla, ny som van!

Även om passet är lugnt, ger det dig möjlighet till energi och  inre frid!

IMG_5465-Redigera.jpg
Meditation
bottom of page